Wykonanie

Wiem, wiem, czas na
szparagi już się skończył, ale zalegało mi takie zdjęcie ;) Postanowiłam je więc wykorzystać. Jutro wyjeżdżamy na urlop, więc pewnie też przez jakiś czas nie
będę tu nic publikować...Uwielbiam
zielone szparagi. W zupie . Na pizzy . Pieczone . I grillowane. Szybka przekąska - zgrillowane
szparagi, posypane drobno
startym serem (nie musi to być
parmezan...), z dodatkiem odrobiny
masła. Mamy w domu jeszcze jedną miłośniczkę
szparagów...Składniki:pęczek
szparagów zielonych (500g)
starty ser1 łyżeczka
masłaSzparagi myję, urywam zdrewniałe końce, układam na nagrzanej patelni grillowej. Po kilku minutach (w zależności od grubości
szparagów) odwracam je i trzymam na patelni jeszcze przez chwilę.Przekładam na talerz, posypuję świeżo
startym serem, dodaję łyżeczkę
masła i zjadam :)