ßßß
Wiem, wiem, czas na szparagi już się skończył, ale zalegało mi takie zdjęcie ;) Postanowiłam je więc wykorzystać. Jutro wyjeżdżamy na urlop, więc pewnie też przez jakiś czas nie będę tu nic publikować...Uwielbiam zielone szparagi. W zupie . Na pizzy . Pieczone . I grillowane. Szybka przekąska - zgrillowane szparagi, posypane drobno startym serem (nie musi to być parmezan...), z dodatkiem odrobiny masła. Mamy w domu jeszcze jedną miłośniczkę szparagów...Składniki:pęczek szparagów zielonych (500g)starty ser1 łyżeczka masłaSzparagi myję, urywam zdrewniałe końce, układam na nagrzanej patelni grillowej. Po kilku minutach (w zależności od grubości szparagów) odwracam je i trzymam na patelni jeszcze przez chwilę.Przekładam na talerz, posypuję świeżo startym serem, dodaję łyżeczkę masła i zjadam :)