Wykonanie
Gotowanie warzyw na parze jest najlepszym sposobem, aby zachować ich wszystkie walory smakowe, a co ważniejsze, składniki mineralne i witaminy. Jest również jednym z nieprostych sposobów przyrządzania potraw. Wystarczy umyć, poporcjować, wsadzić do specjalnego garnka lub parownika i voila. Gotowe :)
Ilość czasu: 30 minutIlość porcji: 4Składniki:1
kalafiorZasmażkaOk. 25g
masłaBułka tartaKalafiora porcjujemy na różyczki,
kłąb zostawiamy np. na zupę krem. Kawałki umieszczamy w miskach parownika. Nastawiamy czas gotowania na 30 minut i gotowe. Na zdjęciu
kalafior został podany ze smażoną
bułką tartą. By ją otrzymać należy na małej patelni umieścić
masło, poczekać aż się rozpuści. Wrzucić
bułkę tartą w takiej ilości, w jakiej
masło ja „wchłonie”. Chwilkę podsmażyć i posypać ugotowanego
kalafiora. Smacznego.