ßßß Cookit - przepis na Torcik bezowy z malinami

Torcik bezowy z malinami

nazwa

Wykonanie

Szybki i prosty w przygotowaniu torcik bezowy z malinami. Idealny na impreze, gdy twój grafik jest załadowany i na nic nie masz czasu. Jest smaczny i leciutki, więc na te upały w sam raz :)
Ilośc porcji: 1 torcik
Czas przygotowania: 15 min
Składniki:
3 gotowe spody bezowe
330 ml kremówki
1 łyżka cukru pudru
opakowanie malin ( w zależności jak bardzo lubicie malinki można tą ilość zwiększyć)
Przygotowanie naszego torciku rozpoczynamy od umycia malin. Następnie przygotowujemy krem: śmietane kremówke ubijamy na sztywną pianę, ciągle ubijając dodajemy cukru pudru ( można troszke więcej niż w przepisie jesli lubimy bardzo słodki). Jako ze my uwielbiamy maliny to wgniotłyśmy widelcem jeszcze troszke w tak przygotowaną masę. Następnie przekładamy już torcik: bierzemy jeden spód bezowy, smarujemy go kremem i posypujemy malinami. Z każym następnym spodem postępujemy tak samo i układamy warstwowo.Gotowe! Tort można od razu degustować! Smacznego :)
Ps. Jeśli ktoś lubi wiekszą ilość kremu to polecamy zwiększenie ilości składników czyli ok. 500 ml kremówki i 2 łyżki cukru pudru. Z podanych składników przygotowanego kremu jest troszkę mało, ale my wolałyśmy skupić się na większej ilości malin :)
Źródło:http://kolizjesmakow.blogspot.com/2013/07/torcik-bezowy-z-malinami.html