Wykonanie
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik
bezowy z
malinami. Idealny na impreze, gdy twój grafik jest załadowany i na nic nie masz czasu. Jest smaczny i leciutki, więc na te upały w sam raz :)
Ilośc porcji: 1 torcikCzas przygotowania: 15 minSkładniki:
3 gotowe
spody bezowe330 ml kremówki1 łyżka
cukru pudruopakowanie
malin ( w zależności jak bardzo lubicie
malinki można tą ilość zwiększyć)Przygotowanie naszego torciku rozpoczynamy od umycia
malin. Następnie przygotowujemy krem:
śmietane kremówke ubijamy na sztywną pianę, ciągle ubijając dodajemy
cukru pudru ( można troszke więcej niż w przepisie jesli lubimy bardzo słodki). Jako ze my uwielbiamy
maliny to wgniotłyśmy widelcem jeszcze troszke w tak przygotowaną masę. Następnie przekładamy już torcik: bierzemy jeden spód
bezowy, smarujemy go kremem i posypujemy
malinami. Z każym następnym
spodem postępujemy tak samo i układamy warstwowo.Gotowe! Tort można od razu degustować! Smacznego :)Ps. Jeśli ktoś lubi wiekszą ilość kremu to polecamy zwiększenie ilości składników czyli ok. 500 ml kremówki i 2 łyżki
cukru pudru. Z podanych składników przygotowanego kremu jest troszkę mało, ale my wolałyśmy skupić się na większej ilości
malin :)