ßßß
 
            
         Składniki:150 g czekolady gorzkiej2 czubate łyżka masła orzechowegoMasło orzechowe przekładamy do rękawa cukierniczego i wkładamy do lodówki. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, lekko przestudzamy i wlewamy do silikonowej foremki. Wypełniamy całą foremkę po czym odwracamy ją do góry dnem i pozwalamy by czekolada wyciekła. W ten sposób zostanie jej w foremce tyle ile trzeba, czyli na ściankach. Foremkę wstawiamy na chwilę do lodówki.Wyciągamy formę i masło orzechowe z lodówki, masłem wypełniamy czekoladki uważając by nie przesadzić z ilością. Musimy zostawić trochę miejsca na zamknięcie pralin czekoladą. Ponownie wkładamy foremkę do lodówki i zajmujemy się znowu roztapianiem czekolady. Płynną czekoladą zamykamy praliny, wlewając delikatnie do każdej potrzebną ilość czekolady. Nadmiar usuwamy szpatułką wyrównując powierzchnię. Tak wykonane czekoladki po raz kolejny umieszczamy w lodówce do stwardnienia czekolady. Delikatnie usuwamy pralinki z silikonowej foremki.
Składniki:150 g czekolady gorzkiej2 czubate łyżka masła orzechowegoMasło orzechowe przekładamy do rękawa cukierniczego i wkładamy do lodówki. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, lekko przestudzamy i wlewamy do silikonowej foremki. Wypełniamy całą foremkę po czym odwracamy ją do góry dnem i pozwalamy by czekolada wyciekła. W ten sposób zostanie jej w foremce tyle ile trzeba, czyli na ściankach. Foremkę wstawiamy na chwilę do lodówki.Wyciągamy formę i masło orzechowe z lodówki, masłem wypełniamy czekoladki uważając by nie przesadzić z ilością. Musimy zostawić trochę miejsca na zamknięcie pralin czekoladą. Ponownie wkładamy foremkę do lodówki i zajmujemy się znowu roztapianiem czekolady. Płynną czekoladą zamykamy praliny, wlewając delikatnie do każdej potrzebną ilość czekolady. Nadmiar usuwamy szpatułką wyrównując powierzchnię. Tak wykonane czekoladki po raz kolejny umieszczamy w lodówce do stwardnienia czekolady. Delikatnie usuwamy pralinki z silikonowej foremki.
