Wykonanie
Śliwki w
boczku zaserwowano mi kiedyś w pewnej sympatycznej warszawskiej knajpce. W pierwszej chwili popatrzyłam na to połączenie z niekrytym niesmakiem..."
boczek i
śliwki...to musi być wstrętne" - pomyślałam! Bardzo się pomyliłam. Połączenie
suszonej śliwki z cienkim plasterkiem
boczku jest wręcz przesmaczne. Idealna przystawka dla każdego...szczerze... nie znam nikogo komu by to nie smakowało :)SKŁADNIKI(ilość
śliwek = ilość plastrów
boczku)
suszone śliwkityle samo cienkich plasterków
boczkuŚliwkę ścisło zawijamy cienkim plasterkiem
boczku. Przekłuwamy wykałaczką (najlepiej 2 wykałaczki na jedną roladkę) i pieczemy w piekarniku do zarumienienia
wędliny (ok 15 minut w temperaturze 180-190 stopni).Roladki smakują najlepiej na ciepło (lub jeszcze letnie - nie całkiem schłodzone).SMACZNEGO