Wykonanie
Pyszne
wafelki. Smak z mojego dzieciństwa. Przełożone taką masą nie rozmakają i pozostają zawsze chrupiące.

1 opakowanie
andruta0,5 litra
mleka1 szklanka
cukruZagotować
mleko, wsypać
cukier i pozostawić na małym ogniu. Gotować, często mieszając(koniecznie, bo łatwo przypalić), do czasu aż masa będzie mocno spieniona i nabierze złocistego koloru. Dla sprawdzenia można dać kroplę masy na talerzyk, nie powinna się rozpływać. Od razu przekładać
wafle. Trzeba to zrobić szybko i dokładnie rozprowadzać, gdyż z takiej ilości wychodzi tej masy tak "na styk". Można oczywiście zrobić masę z większej porcji ale wtedy
wafelki będą bardzo, bardzo słodkie i bardziej klejące. Przełożone
wafle lekko obciążyć i pozostawić aby się dobrze skleiły. Pokroić w kwadraty lub w romby. Smacznego.