Wykonanie

1. Produkty:
mleko 2% 350 g (ml) - 12 g
białka, 7 g tłuszczów, 17 g węglowodanów, 179 kcal
twaróg półtłusty 60 g - 11 g
białka, 3 g tłuszczów, 2 g węglowodanów,80 kcal
miód 20 g - 16 g węglowodanów, kcal 65
banan 120 g - 1 g
białka, 26 g węglowodanów,111 kcal
serek homogenizowany 140 g - 14 g
białka, 17 g węglowodanów, 124 kcal2. Czas przygotowania:5 minut3. Sposób przyrządzeniaDodać w dowolnej kolejności wszystkie składniki, zblenderować do uzsykania płynej konstystencji.4. Ocena smaku9/105. WaloryMnóstwo witamin, minerałow, dobrej jakości
białka, szybkiej energii.6. Uwagi7. Wartość odżywcza, a dziennie zapotrzebowanie:
bialko: 38 gwęglowodany: 78 gtłuszcze: 10 gkcal: 559 kcalDzienne zapotrzebowanie aktywnego dorosłego meżczyzny (waga 85 kg):153 g
białka, 85 g tłuszczów, 319 g węglowodanów, 2652 kcalDzienne zapotrzebowanie aktywnej dorosłej kobiety (waga 60 kg):90 g
białka, 48 g tłuszcz ów, 223 g węglowodanów, 1684 kcalMoje dziennie zapotrzebowanie przy diecie na masę mieśniową (waga 1 02 kg):204 g
białka, 153 g tłuszcz ów, 403 g węglowodanów, 3804 kcal