ßßß
Jesteście znudzeni zwykłym masłem? Spróbujcie tego - zastosowań można wymieniać i wymieniać....masełko do kanapek, do tostów, jako nadzienie do kotletów de volaille, masełko do mięs grillowanych, czy po prostu masło do ciepłego chlebka na przystawkę ....Składniki:200 g masła6 łyżek świeżej bazyliiszczypta soliWykonanie:Masło wyjąć z lodówki i odstawić na jakiś czas, aby zmiękło, co ułatwi zmiksowanie wszystkich składników. Bazylię wrzucić do blendera i drobno posiekać, wówczas dodać miękkie masło ze szczyptą soli - wszystko dokładnie zmiksować. Bazylia będzie lekko wyczuwalna, a masło nabierze lekko zielonego koloru. Masełko można trzymać w zamrażarce w dowolnych kształtach i takie podawać na mięsa lub tradycyjnie w lodówce.U mnie na zdjęciu wyjęte prosto z zamrażarki :)