ßßß Cookit - przepis na Ekspresowy tort waflowy

Ekspresowy tort waflowy

nazwa

Wykonanie

Banalnie prosty, ekspresowy w wykonaniu i co najważniejsze- zawsze się udaje :-) To najkrótsza definicja przekładańca waflowego. Jednak najistotniejszym jego walorem jest to, że potrzebujemy jedynie trzech składników, by go przygotować: duże prostokątne wafle, dżem oraz krem czekoladowy.
Składniki:
prostokątne wafle,
krem czekoladowy (polecam Nutellę),
dżem (najlepiej możliwie jak najbardziej kwaśny, użyłam dżemu porzeczkowego)
Wafle smarujemy naprzemiennie dżemem i kremem czekoladowym. Wierzch dekorujemy np. wiórkami kokosowymi. Tort waflowy gotowy jest do spożycia po upływie 1-2 godzin, gdyż wafle potrzebują trochę czasu, by stały się miękkie.
SMACZNEGO!
Źródło:http://esencjawanilii.blogspot.com/2013/12/ekspresowy-tort-waflowy.html