Wykonanie
Przygotowanie kokosanek nie wymaga dużo czasu ani nadzwyczajnych zdolności, a efekt jest niesamowity. Mój przepis jest bardzo prosty i jednocześnie wyjątkowo ekonomiczny, gdyż wykorzystujemy jedynie 5 składników. Aby kokosanki nie były tak słodkie proponuję dodać odrobinę
soku z cytryny, który wspaniale komponuje się z aromatem
kokosowym i dodaje lekko kwaśnego smaku.

Składniki:3
białka,szczypta
soli,szklanka
cukru pudru,
wiórki kokosowe (200g),2 łyżki
soku z cytrynyBiałka ze szczyptą
soli ubijamy tak długo aż uzyskamy sztywną pianę. Dodajemy
cukier puder i ponownie ubijamy, tym razem do momentu połączenia się składników. Następnie dodajemy
sok z cytryny i wsypujemy
wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy.Na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym, układamy uformowane nieduże kuleczki.Kokosanki pieczemy 20 minut w temperaturze 160 stopni.SMACZNEGO!