Wykonanie
Smaki kanaryjskie rozpoczynam od Barraquito. Ta
kawa to moje wspomnienie z podróży..Być na Teneryfie i nie spróbować tej pysznej
kawy to grzech:) Szczególnie dla kogoś kto jest smakoszem
kawy i lubi próbować
kawy smakowe..Niesamowicie pyszna! Inspiracja .

Składniki(wysoka szklanka)2 łyżki
mleka skondensowanego słodkiego3 łyżki
likieru kawowego(opcjonalnie)100 ml gorącej
kawy(
kawa najlepiej ze świeżo zmielonych ziaren)60 ml
mlekakawałek
skórki z cytryny100 ml słodkiej
śmietanki 30%(ja zastąpiłam spienionym
mlekiem)
CynamonWykonanieDo szklanki po kolei wlałam mleczko skondensowane,
likier,
kawę,
mleko, wrzuciłam
skórkę z cytryny. Na wierzch można dodać
bitą śmietanę, ja wlałam spienione
mleko i posypałam je
cynamonem. Całość zamieszałam aby smaki wszystkich składników się połączyły.


Opracowała Edyta