Wykonanie
To danie proponuję w dużej mierze dzieciakom, ale dorośli także za pewne nie odmówią sobie takiej przekąski. Przy niewielkim nakładzie pracy danie mamy w kilka minut.Fakt, że osobiście nie przepadam za
parówkami, ale moje dzieciaki mogły by je jeść praktycznie co dziennie, więc od czasu do czasu serwuję im taki frykas.

Składniki:
parówki ( po dwie sztuki na osobę)10 dag
żółtego seratłuszcz do smażenia
ketchup do polaniaWykonanie:
Parówki obieram ze skórki. Najpierw kroję wzdłuż na na pół, każdą połówkę kroję na połowy i każdy koniec nacinam do 1/4 długości

Tłuszcz rozgrzewam, wrzucam pokrojone
parówki i smażę kilka minut, aż końce się odwiną na boki.
Ser ścieram na tarce. Na talerz nakładam porcję
parówek, gorące posypuję tartym
żółtym serem, by się lekko rozpuścił i od razu polewam
ketchupem.SMACZNEGO!