Wykonanie
W taki dzień jak dziśW taki upalny dzień jak dziś, nie mam ochoty na nic. Nie zamierzam stać w kuchni i gotować, na słodkości też ochoty za dużej nie ma, więc zostaje coś szybkiego, coś sycącego i dającego uczucie gaszenia pragnienia- moi
drodzy już wiecie?
Arbuz na pragnienie najlepszy na świecie.

W poprzednim
poście pokazałam Wam jak zrobić
arbuzowego kota, teraz nie
mogę pochwalić się pracą autorską, bo pomysł na
arbuzowego rekina znalazłam w internecie.

Oto jak można go szybciutko zrobić:Potrzebujecie:
Arbuza, wykałaczkę i dobry nóż
Arbuza wycinacie na kształt rekina wyłaniającego się z
wody, najtrudniejszym elementem są zęby, bo trzeba uważać aby nie przeciąć białej warstwy miąższu tuż pod skórką. Reszta to dowolność. Ja nie miałam w domu innych
owoców, więc wypełniłam rekina pokrojonym miąższem, a dlatego, że jest gorąco, na "nos" nałożyłam okulary przeciwsłoneczne, żeby był bardziej na czasie.

Mój
pies jak zawsze zachwycony moimi kulinarnymi pomysłami, co widać po jego przeuroczej minie.