Wykonanie
Dzisiaj trochę
słodyczy połączonej z czymś wytrawniejszym. Pierwszy raz postanowiłam połączyć 100%
masło orzechowe z
syropem klonowym i karmelizowanymi
bananami. Brzmi niecodziennie, ale uwierz, że naleśniki wychodzą wyborne. Słone
masło idealnie poradziło sobie z wszechobecną
słodyczą.N aleśniki (wg ulubionego przepis)M
asło orzechoweS
yrop klonowy2 dojrzałe
bananyC
ukierŁ yżka
masłaRozpuść na patelni
masło i dodaj
banany pokrojone w grube plastry.Gdy zauważysz, że
banany miękną i przybierają ciemniejszy kolor posyp je
cukrem. Gdy zacznie się karmelizować
owoce będą gotowe do podania.Naleśniki posmaruj cienką warstwą
masła orzechowego. Złóż w trójkąty.Każdego naleśnika polej sosem klonowym. Nałóż na nie gorące
banany.Jedz, dopóki Twoja rodzina nie zauważy jakie są pyszne!