ßßß Cookit - przepis na pucharek porzeczkowy z serkiem słodzonym stewią i migdalami

pucharek porzeczkowy z serkiem słodzonym stewią i migdalami

nazwa

Wykonanie

Kolejny ekspresowy deser na upały. Serek zmieszany z syropem ze stewii i migdałami równoważy kwaskowy posmak porzeczek.
W wersji lżejszej serek można zastąpić jogurtem naturalnym.
Składniki:
Serek homogenizowany naturalny: 150 g
Migdały w płatkach: 15 g
Porzeczki czerwone świeże: 200 g
łyżeczka syropu ze stewii: 5 g (przepis tutaj)
Sposób przygotowania:
Porzeczki umyć i oderwać ogonki. Serek wymieszać ze syropem ze stewii i migdałami w płatkach. Ułożyć w pucharku na przemian warstwy serka i porzeczek. Wierzch posypać migdałami.
1 porcja - 370 g
Wartość energetyczna :
300 kcal
Białko:
18 g
Węglowodany:
40 g
Tłuszcz:
8 g
Źródło:http://slodziutkamama.blogspot.com/2014/07/pucharek-porzeczkowy-z-serkiem-sodzonym.html