Wykonanie
Brzoskwinki tak bardzo kusiły swoim zapachem i kolorem ze skrzynki pod piecem, że nie mogłam im się oprzeć. Im dłużej tam były, tym bardziej pachniały, aż w końcu zmusiły mnie do zabrania się za nie...

Do głowy mi się upstrzyło wykorzystać przepis na szarlotkę sypaną. Bałam się , że nie wyjdzie, ale jednak się udało__________________________________Ingrediencje:"masa"1 szklanka
mąki pszennej1 szklanka
kaszy manny1 i 1/2 łyżeczki proszku dopieczenia1/2 szklanki
brązowego cukru1 opakowanie
cukru wanilinowego (10g)80g mocno schłodzonego
masła*nadzienie1,25 kg
owoców (
brzoskwinie + 2
jabłka)Czary:Obrane
jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Brzoskwinie obrać i pokroić na malutkie kawałeczki.
Owoce wymieszać razem.Składniki sypkie także wymieszać i podzielić na 3 części.Składniki sypkie i
owoce układać w wysmarowanej
masłem formie w następujący sposób:1 składniki sypkie -
owoce - 2 składniki sypkie -
owoce - 3 składniki sypkie.Na wierzchniej warstwie sypkiej rozłożyć starte na tarce (grube oczka)
masło.(niie należy dociskać warstw, gdyż ciasto się nie upiecze, polecam każdą warstwę lekko porszać, żeby topiące się
masło, mogło dotrzeć do każdej z nich)Piec w 180 stopniach przez ok. 55-60 minut.