ßßß Cookit - przepis na Sok z arbuza

Sok z arbuza

nazwa

Składniki

Wykonanie

Bardzo lubię arbuza i to w każdej postaci. Kilka lat temu podczas wakacji pierwszy raz piłam drinka arbuzowego. Smak był wspaniały jednak rozdrobnione pestki bardzo mi przeszkadzały.
Po powrocie do domu chciałam odtworzyć owy smakołyk jednak bez felernych, wchodzących w zęby pestek.
Zblenderowałam kawałki arbuza nie myśląc o czarnych dodatkach :)
Znalazłam na to świetny patent. Wszystkim polecam taką metodę.
Zimnego arbuza blenderujemy a później przepuszczamy przez drobne siteczko.
Co do samego arbuza wielu twierdzi, że jest bezwitaminowy. Składa się z 92% wody. Owszem Zawiera niewiele składników mineralnych i witamin. Jest jednak bogactwem przeciwutleniaczy o których wiemy, że opóźniają procesy starzenia się naszej skóry. Zawiera tzw. cytrulinę, który przyspiesza proces regeneracji mięśni oraz wspomaga pracę serca.
Dodatkowo taki napój wspaniale gasi pragnienie i jest przepyszny. Spróbujcie sami!
Źródło:http://moje-nie-moje.blogspot.com/2015/07/sok-z-arbuza.html