Wykonanie
Łosoś wędzony świetnie się sprawdza na eleganckich przyjęciach i proszonych kolacjach gdyż uchodzi za bardzo wykwintną przekąskę i jest powszechnie lubiany. Odradzamy go jednak na mało zobowiązujące spotkania w gronie przyjaciół, bo jest po prostu zbyt
drogi. Dzisiaj chciałybyśmy Wam zaproponować pyszne roladki z
łososia wędzonego, wypełnione farszem z
serka Almette, świeżego
koperku,
ogórka i posiekanego na drobno
wędzonego łososia. Jeśli uważacie, że taka przekąska jest zbyt
droga to możecie przygotować farsz i posmarować nim świeżą
bagietkę.Zapraszamy do wypróbowania!
Składniki:-200 g
łososia wędzonego w plasterkach-1 opakowanie
serka śmietankowego Almette (150 g)-mały pęczek
koperku-1/2 świeżego
ogórkaSposób przygotowania:
1. Kroimy na drobną kostkę
ogórka, siekamy
koperek i 2-3 plasterki
łososia wędzonego.2. Wszystkie te składniki łączymy razem z
serkiem Almette, dokładnie mieszamy.3. Na kawałek foli spożywczej kładziemy plasterek
łososia wędzonego, na jego środek na całej długości nakładamy farsz. Przy pomocy foli spożywczej dokładnie zawijamy tak aby cały farsz znalazł się w środku rulonika. Następnie przekrajemy dokładnie zawiniętą roladkę na 2-3 części i układamy obok siebie. Czynność powtarzamy do zużycia wszystkich plasterków
łososia.Smacznego!