Wykonanie
Te
lody, to właściwie taki mrożony deser. Bardzo mroźny-zdecydowanie bardziej niż
lody ;) Dobry na upalne dni.Wiem, że już u niektórych nie ma
truskawek, ale można użyć też mrożonych ze sklepu - wtedy będzie jeszcze szybciej ;)

Składniki:360 g świeżych
truskawek125 ml
śmietany1 - 2 łyżki
cukru trzcinowegoTruskawki umyj, osusz i pozbaw szypułek. Zamknij w plastikowym pojemniku i włóż do zamrażalnika na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.Zamarznięte
truskawki zmiel w malakserze (mieliłam kilka po czym dodawałam kilka następnych i rozdrabniały się bardzo dobrze) - upewnij się, że Twój malakser jest przystosowany do mielenia
lodu.

Do zmielonych
truskawek dodaj
cukier trzcinowy,
śmietanę i dokładnie wymieszaj (ja użyłam blendera). Gotowe!

SMACZNEGO!
