Wykonanie
Budyń? Zawsze i w każdym wydaniu! Świeżo, wiosennie i smacznie. Zapraszam serdecznie na eksperyment budyniowy. Mnie efekt kończowy totalnie zaskoczył

Do przygotowania deseru potrzebujemy:- sok z 2 puszek
ananasów- 1
budyń śmietankowy- 1 opakowanie
mascarpone- cząstki
ananasów z puszki- 2 opakowania
ciasta francuskiegoZ soku ananasowego odlewamy pół szklanki i mieszamy z
budyniem - resztę gotujemy.Do gotującego się
soku ananasowego dodajemy rozrobiony
budyń i mieszamy, dodajemy
mascarpone i cząstki
ananasów. Mieszamy.
Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty, na każdy kawałek kładziemy nadzienie i sklejamy rogi. Pieczemy w temp. 200 stopni ok 15 minut.


* nadzienie z powodzeniem można wykorzystać do tart,
tortów, babeczek, muffinek czy innych - uwielbiam takie wszechstronne przepisyŻyczę Wam smacznego!


przepis bierze udział w akcji: