Wykonanie
Składniki:1/2 kostki
masła2-3 łyżki
kakao2 paczki
herbatników2/3 szklanki
cukru pudrukilka kropli
olejku migdałowegogarść wiórek
kokosowychHerbatniki kruszymy na miazgę (najlepiej w grubym worku za pomocą wałka).
Masło ucieramy z
cukrem pudrem na puch.
Masło i
cukier puder..........................................................................Do
maślanego puchu dodajemy pokruszone
herbatniki razem z
kakaem i
olejkiem migdałowym.
Z
herbatnikami,
kakaem i
olejkiem migdałowym.....................................................Wszystko razem dokładnie ucieramy i odkładamy w chłodne miejsce na około jedną godzinę.
Masa herbatnikowa........................................................Kiedy masa nam lekko z twardnieje wówczas formujemy niewielkie kulki, które obtaczamy w wiórkach
kokosowych.
Obtaczanie kulek..................................................................................Ulepione i obtoczone kulki wstawiamy na około 1-2 godzin do lodówki. Smacznego !!!!
Ziemniaczki...............................................................................
Ziemniaczki...............................................................................
I jeszcze raz................................................................................