Wykonanie
Składniki:50 dag
ciasta francuskiego16-20
parówek franfurterek
mąka do podsypania stolnicyCiasto dzielimy na trzy części i każdą część rozwałkowujemy na cienkie prostokątne placki. Rozwałkowane ciasto kroimy w kwadraty o długości i szerokości trochę większej niż połowa
parówki. Na każdy wycięty kwadrat ciasta nakładamy połówki
parówek.
Parówki na cieście......................................................................I zwijamy w rulon jak na zdjęciach poniżej .

Zwijanie
parówek......................................................................

I jeszcze raz................................................Zwinięte w rulony
parówki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce zwiniętym końcem do dołu, lekko dociskając i nacinamy z wierzchu.

Przed pieczeniem....................................................................Wypełnioną blaszkę wkładamy do nagrzanego piekarnika do temp. 200'C na około 20 minut. Upieczone ciasto powinno
mięć złoto-brązowy kolor, podajemy zaraz po upieczeniu. Smacznego !!!
Parówki w cieście.......................................................................

I jeszcze w środku.........................................................................