ßßß Cookit - przepis na Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim

nazwa

Wykonanie

Składniki:
50 dag ciasta francuskiego
16-20 parówek franfurterek
mąka do podsypania stolnicy
Ciasto dzielimy na trzy części i każdą część rozwałkowujemy na cienkie prostokątne placki. Rozwałkowane ciasto kroimy w kwadraty o długości i szerokości trochę większej niż połowa parówki. Na każdy wycięty kwadrat ciasta nakładamy połówki parówek.
Parówki na cieście......................................................................
I zwijamy w rulon jak na zdjęciach poniżej .
Zwijanie parówek......................................................................
I jeszcze raz................................................
Zwinięte w rulony parówki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce zwiniętym końcem do dołu, lekko dociskając i nacinamy z wierzchu.
Przed pieczeniem....................................................................
Wypełnioną blaszkę wkładamy do nagrzanego piekarnika do temp. 200'C na około 20 minut. Upieczone ciasto powinno mięć złoto-brązowy kolor, podajemy zaraz po upieczeniu. Smacznego !!!
Parówki w cieście.......................................................................
I jeszcze w środku.........................................................................
Źródło:http://magicznakuchnia.blox.pl/2009/10/Parowki-w-ciescie-francuskim.html