Wykonanie
Drewniane wióra nadadzą subtelny aromat wędzenia każdej grillowanej potrawie. Dąb, klon czy jabłoń to tylko niektóre gatunki drewna, z którego wióry mogą być wykorzystane do wędzenia w przypadku potraw przygotowywanych na grillu czy w urządzeniu do wędzenia. Najlepiej stosować wióry specjalnie przygotowane w tym celu, ponieważ gwarantują one bezpieczeństwo użytkowania. Większość gatunków drewna miękkiego nie nadaje się do wędzenia (sosna, świerk), ponieważ charakteryzują się wysoką zawartością
soków, co może nadać potrawom niepożądany smak. Przygotować wióry drewniane zgodnie z instrukcjami producenta.AKCESORIA DO WĘDZENIA – AROMATYZOWANIA POTRAW W GRILLUSummary
Article
NameWędzenie w grilluDescriptionDąb, klon czy jabłoń to tylko niektóre gatunki drewna, z którego wióry mogą być wykorzystane do wędzenia w przypadku potraw przygotowywanych na grillu czy w urządzeniu do wędzeniaAuthornaRuszcie.plAkcesoria do grillowania (22)Bez kategorii (10)Grille Elektryczne (7)Grille Gazowe (50)Grille Węglowe (14)Poradnik grillowania (113)Przepisy (323)
Cielęcina (1)Desery (20)
Drób (40)
Dziczyzna (3)
Jagnięcina i
baranina (6)Marynaty i Sosy (78)
Owoce (29)
Przyprawy (9)Przystawki (28)
Ryby i Owoce Morza (50)
Sery (11)Warzywa (32)
Wieprzowina (21)
Wołowina (35)Styl życia (82)Wędzarnie (5)Jesteśmy na: