Wykonanie

Wreszcie jestem w stanie wrócić do prowadzenia bloga, ponieważ dopadł mnie wirus i nie było możliwości, aby udało mi się coś dla Was zrobić. Jednak wracam ze świątecznym przysmakiem, a może nawet pomysłem na domowy prezent dla
bliskich nam osób? Są to szybkie w wykonaniu, chrupiące i niezwykle szybkie w przygotowaniu maślane
ciasteczka. Mam nadzieję, że może ktoś się na nie skusi :)Składniki :175g
masła roślinnego o temperaturze pokojowej40g
cukru pudruszczypta
soli230g
mąki70g
płatków migdałowychPrzygotowanie:Wszystkie składniki wrzucamy do miski i łączymy ze sobą za pomocą drewnianej łyżki lub energicznie zagniatamy. Ciasto owijamy w folię i wstawiamy do zamrażarki na 30 minut.Schłodzone ciasto odwijamy, a następnie wyrywamy po cząstce ciasta, formujemy kuleczki i delikatnie spłaszczamy. Możemy również spróbować rozwałkować ciasto i powycinać z niego świąteczne wzory :)
Ciasteczka pieczemy w 200stopniach przez około 15-25 minut. Przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniczku.Smacznego :)
