Warto skosztować, bo poczujecie się jak w niebie! Jabłka pieczone nadziewane serem pleśniowym, orzechami włoskimi a to wszystko skąpane w miodzie pod przykrywką z żółtego sera. Chyba nie muszę więcej namawiać, sam widok wystarczy...Składniki ( dla dwóch osób):- 4 równej wielkości jabłka- kilka orzechów włoskich- 50 g sera pleśniowego niebieskiego- miód- 4 plasterki sera żółtegoZ jabłek ściąć wierzchy tak, aby powstały kapelusiki. Gniazda nasienne wydrążyć, zostawiając dość duży otwór. Ser pleśniowy pokroić w drobną kostkę. Do jabłek wkładać po kilka kostek sera pleśniowego, kilka orzechów włoskich. Do każdego wlewać po pół łyżeczki miodu i przykryć wszystko plasterkiem sera żółtego i kapelusikiem.Piekarnik nagrzać do temperatury 160 stopni, jabłka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekać przez pół godziny. Podawać gorące.