Wykonanie
Dzisiejszy wpis jest kolejnym z
serii ekspresowych. Ostatnio kiepsko u nas z czasem, a jeśli już jest, to wyłącznie na chorowanie. Z tego względu znalazłam danie, które oprócz szybkiego przygotowania jest jeszcze wyjątkowo smaczne. Jeśli podążyliście za moją radą odnośnie przygotowania domowego Ajwaru, dziś jest okazja na jego wykorzystanie na ciepło. Gwarantuję, że pokochacie to danie :)

Składniki:- 1 torebka
białego ryżu,-
sól,- kilka łyżek Ajwaru,-
starty ser żółty.
Ryż przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, jednak gotujemy go o 2 minuty krócej niż w zaleceniach. Pod koniec gotowania
ryżu, w małym garnuszku podgrzewamy Ajwar. Po chwili dodajemy gorący
ryż (rozrywamy torebkę). Wszystko mieszamy, gotujemy ok. 2 minuty. Podajemy, posypujemy startym
żółtym serem. Smacznego!