Wykonanie
Jednym z moich ulubionych
mięs jest
karkówka. Ważne, by była dobrze przyrządzona- nie za twarda, nie za miękka, pyszna, soczysta i pachnąca. Mam dla Was przepis, który na pewno Was nie zawiedzie, a Waszym kubkom
smakowym zapewni wiele pozytywnych wrażeń. W dodatku na sporządzenie tej potrawy nie musicie poświęcać dużo czasu i energii.* danie dla 4 osób:-4 plastry świeżej
karkówki-szklanka
soku jabłkowego-garść
rodzynekMięso dokładnie myjemy, osuszamy i posypujemy z obu stron
przyprawą o
karkówki. Umieszczamy je w naczyniu żaroodpornym, zalewamy
sokiem z
jabłek, a na wierz posypujemy
rodzynkami.Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200st. przez ok. 1 . 5 godziny.Oto cała filozofia. Delektujcie się i napiszcie, czy Wam smakowało ;)
