Wykonanie
Moja żona należy do
grona kobiet które nigdy nie mówią …”nie zjem tego bo jestem na diecie” …wręcz przeciwnie….je na potęgę i z kaloriI sobie kpi. A kiedy widzi
słodycze zamienia się w 5 letnie dziecko. Jeśli również macie w domu słodyczożerców proponuję ten prosty, łatwy i tani przepis. Jeśli robiliście już gniazdka na śniadanie to informowałem Was by zostawić sobie
białko z tamtego przepisu …właśnie teraz nam się one przydadzą.

Składniki :4
białka4 łyżki
cukru pudru2 łyżki
marmolady owocowej lub powideł
sok z cytryny1 łyżka
cukry trzcinowego (mozna zastąpić zwykłym kryształem)1 łyżeczka
masła
Ubijamy
białka, stopniowo dodajemy
cukier puder, a następnię
marmoldę owocową. Przyprawiamy delikatnie
sokiem z cytryny.Gdy uzyskamy puszystą pianę wykładamy do wysmarowanych
masłem półmisków. Deliktnie obsypujemy wierzch
cukrem trzcinowym ( tak by uzyskać cieńką wartwę ).Wtawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i zostawiamy na około 10 minut ( do czasu aż suflet wyrośnie i lekko się zarumieni).Podajemy odrazu ponieważ suflet szybko może opaść.Podany przepis jest na dwie porcje.