Wykonanie
Jeśli, tak jak ja, jesteście wielbicielami "Michałków",polubicie ten deser.Bardzo prosty, za to efektowny krem na bazie popularnych
cukierków.Połączyłam go z
bananami, które tu świetnie się komponują,ale może też być użyty jako krem do ciast i
tortów.Już szukam dla niego odpowiedniego zestawienia :)

Składniki:400 ml
śmietany kremówki (użyłam 30 %)20 dkg
cukierków Michałkiponadto :2
bananykilka
ciastek pełnoziarnistychSposób wykonania:
Śmietanę i
cukierki umieścić w garnuszku z grubym dnem. Podgrzewać na małym ogniu, do rozpuszczenia
cukierków, cały czas mieszając (nie doprowadzić do wrzenia ).Całość przecedzić przez sitko. Powinny zostać na nim kawałki orzeszków. Odłóżcie je na bok.Mieszankę schłodzić w lodówce przez kilka godzin ( najlepiej zostawić na noc ). Następnego dnia ubić, do uzyskania gęstego kremu. Dodać odłożone wcześniej orzeszki.Krem można podać układając w pucharkach wartstwami : pokruszone
ciastka, krem, plasterki
banana, krem. Bądź pokroić
banana na kawałki i delikatnie połączyć z kremem. Taką mieszankę nałożyć do pucharków.Jeśli krem miałby być przechowywany dłużej, należy go usztywnić
żelatyną.