ßßß Cookit - przepis na MASŁO RÓŻANE

MASŁO RÓŻANE

nazwa

Wykonanie

Jedno z ulubionych masełek smakowych moich najbliższych. Ja też lubię. Ostatnio dość często podaję je na śniadanie. Najlepiej smakuje nam z białym pieczywem, szczególnie własnego wypieku.
Składniki :
100 g masła
100 ml konfitury z płatków dzikiej róży
Wykonanie :
Masło i konfiturę z płatków róży miksujemy, najlepiej za pomocą blendera, do chwili uzyskania jednolitej masy. Przekładamy do małych pojemników (wykorzystuję pojemniczki po jogurcie) i dajemy do lodówki.
Gdy masełko stwardnieje wyjmujemy z pojemniczka i podajemy do spożycia. Proporcje składników mogą być różne w zależności od upodobań smakowych.
Masło można przechowywać w lodówce kilka dni, ale z mojej zwykle znika dużo wcześniej.
Źródło:http://wkuchennymoknie.blox.pl/2010/06/MASLO-ROZANE.html