ßßß
            
        
Święta, święta i po świętach :-) witam wszystkich w Nowym Roku, z jeszcze większym zapałem do kucharzenia :-)A o to moja propozycja, jak zagospodarować twarde już krówki, które nie bardzo nadadzą się do zjedzenia :-) może zostały Wam takie jeszcze sprzed świąt... zatem nie wyrzucajcie ich, bo można jeszcze zrobić z nich coś smacznego na deser :-)Składniki:12 szt. krówek1/2 szkl. mleka1 czubata łyżka kakaosuche wafle (andruty)Wykonanie:Krówki wrzucić do rondelka (można je pokroić, jak się da), wlać mleko i gotować, aż się krówki rozpuszczą, a masa zgęstnieje. Należy cały czas mieszać, aby krówki dobrze rozpuściły się. Na koniec dodać kakao i zagotować. Gotową masę lekko przestudzić (wtedy zacznie tężeć) i przełożyć nią wafle.Smacznego :-)