ßßß Cookit - przepis na Coś lekkiego na ŚWIĄTECZNY stół

Coś lekkiego na ŚWIĄTECZNY stół

nazwa

Wykonanie

100 g sałaty ( u mnie mix różnych)
200 g migdałów w skórce
1 puszka fig w syropie
sól
Umytą i odsączoną sałatę ułożyć na półmisku. Nastawić piekarnik na 200°C Sól równomiernie rozprowadzić na blasze/formie do pieczenia i ułożyć na niej migdały. Wstawić na 15 minut do nagrzanego piekarnika, temp zmniejszyć do 180°C . Doglądać aby nie ściemniały, po ostudzeniu ułożyć migdały na sałacie. Na wierzchu ułożyć przekrojone na pół figi, całość skropić syropem z puszki.
Tak podane figi,
będę doskonałym dodatkiem do dań mięsnych.
Smacznego!
Viola
autor przepisu
You can translate this page with the translator on top of the page on the left hand side.
Źródło:http://funandtaste.blogspot.com/2012/12/salata-z-figa.html