Wykonanie
Pasztet firmy DROP S.A wyprodukowany jest z
mięsa drobiowego będącego podstawowym składnikiem pasztetu, pochodzi z zamkniętej produkcji hodowlanej, prowadzonej w oparciu o najwyższej jakości pasze pochodzenia roślinnego.Taki właśnie pasztet testowaliśmy i było zabawnie...uśmiałam się z wielgaśnych ocząt, które akurat jednemu z domowników ocząt nie przypominały :) no ale...każdy ma swój gust!Co
mogę napisać o spróbowanym pasztecie?Moje córki uznały, że jest pyszny, jednak ja jadając pasztety nawet te puszkoweuważam, że mimo zawartości
papryki jest dość łagodny a dla mnie mógłby być bardziej zdecydowany, pikantny- ale przecież każdy lubi to co lubi :) Większość z Was pewnie powiedziałaby, że nie
jada takich pasztetów, że musi koniecznie być domowy ale nie zawsze jednak jest czas na tradycyjny domowy wyrób. Miałam takie małe porównanie, ponieważ kupiłam ostatnio pasztet, pięknie zapakowany, prawie jak francuski wyrób o nazwie Provencal Pate, producent Czechy i muszę przyznać, że byłam nieco zaskoczona tym co nałożyłam na
pieczywo, prawie jak pokrojony w kostkę
salceson, za którym nie przepadam. Porównując prowansalski pasztet do tego, który testowałam, zdecydowanie kolejny raz sięgnęłabym po Dropa i nie dlatego, że ktoś mi kazał tak pisać...w końcu otrzymać trzy pasztety, to nic wielkiego!A oto kanapeczki, które całkiem fajnie się przygotowywało:) i całkiem fajnie smakowały :)