Wykonanie
W ciągu ostatnich kilku dni mam w domu malowanie. W związku z tym przenoszę i przekładam wszystko co możliwe. Podczas takich remontów zazwyczaj znajduje się coś ciekawego. Ja znalazłam stertę przepisów odłożonych do zrobienia, oczywiście czymś przyłożonych i zapomnianych. Nie zważając na bałagan i pilniejszą robotę natychmiast je przejrzałam i szczególnie jeden zwrócił moją uwagę. Na skrawku kartki znalazłam zapisane proporcje na
kawę na zimno z
wiśniową wkładką, A przecież nie tak dawno robiłam
wiśniową frużelinę więc wykorzystując wolną chwilę popędziłam do kuchni przyrządzić pyszną
kawę.
Składniki dla 2-3 osób:2 czubate łyżki
kawy rozpuszczalnej1 mocno dojrzały
banan400 ml zimnego
mlekakilka łyżek frużeliny wiśniowej (lub jagodowej)
Mleko,
kawę i
banana zmiksować blenderem. Na dnie szklanki umieścić pożądaną ilość frużeliny. Przelać
kawę i natychmiast podawać.Smacznego:)