ßßß Cookit - przepis na Sery, wina i pasztety - czyli 2 kulinarne warsztaty Makro

Sery, wina i pasztety - czyli 2 kulinarne warsztaty Makro

nazwa

Składniki

Wykonanie

Wczoraj miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych organizowanych przez Makro. Spotkanie prowadzili Grzegorz Kazubski, szef kuchni MAKRO Centrum HoReCa i Sławomir Dąbek profesjonalny sommeiler. Było bardzo smacznie i przyjemnie. W spotkaniu uczestniczło 20 blogerek i 1 bloger.
Spotkanie rozpoczęło się od małego poczęstunku podczas którego miałam okazję poznać się z przemiłymi blogerami. Okazało się, że rozpoznanie niektórych jest wprost niemożliwe (Amber przepraszam i tak mi szkoda). Następnie udaliśmy się do kuchni gdzie przygotowywaliśmy pate z wątróbek drobiowych. Miałam okazję pracować z Szelką z ChilliBite . Smażyliśmy, flambirowaliśmy i mieliliśmy pod czujnym okiem szefów kuchni.
Kiedy nasze pasztety chłodziły się, my mieliśmy okazję nauczyć się czegoś o winach.
Na sam koniec zostaliśmy poczęstowani cudnymi pasztetami, wspaniałymi serami i niesamowitymi winami.
Kto zganie czyja to rączka? (właścicielka cicho sza)
A to chyba mój (nasz?) faworyt
Tak wyglądał efekt finalny
Jeszcze raz bardzo dziękuję Makro za zaproszenie a blogerom za wspólne gotowanie. Strasznie się cieszę, że udało mi się Was poznać.
p.s. Jeśli ktoś ma mnie na zdjęciach to będę wdzięczna :)
Autor(ka): kabamaiga Czas publikacji: niedziela, 17 kwietnia 2011 20:54
Opcje
Źródło:http://stokolorowkuchni.blox.pl/2011/04/Sery-wina-i-pasztety-czyli-2-kulinarne-warsztaty.html