Wykonanie
Wczoraj miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych organizowanych przez Makro. Spotkanie prowadzili Grzegorz Kazubski, szef kuchni MAKRO Centrum HoReCa i Sławomir Dąbek profesjonalny sommeiler. Było bardzo smacznie i przyjemnie. W spotkaniu uczestniczło 20 blogerek i 1 bloger.Spotkanie rozpoczęło się od małego poczęstunku podczas którego miałam okazję poznać się z przemiłymi blogerami. Okazało się, że rozpoznanie niektórych jest wprost niemożliwe (Amber przepraszam i tak mi szkoda). Następnie udaliśmy się do kuchni gdzie przygotowywaliśmy pate z
wątróbek drobiowych. Miałam okazję pracować z Szelką z ChilliBite . Smażyliśmy, flambirowaliśmy i mieliliśmy pod czujnym
okiem szefów kuchni.
Kiedy nasze pasztety chłodziły się, my mieliśmy okazję nauczyć się czegoś o winach.
Na sam koniec zostaliśmy poczęstowani cudnymi pasztetami, wspaniałymi
serami i niesamowitymi
winami.
Kto zganie czyja to rączka? (właścicielka cicho sza)
A to chyba mój (nasz?) faworyt
Tak wyglądał efekt finalny
Jeszcze raz bardzo dziękuję Makro za zaproszenie a blogerom za wspólne gotowanie. Strasznie się cieszę, że udało mi się Was poznać.p.s. Jeśli ktoś ma mnie na zdjęciach to
będę wdzięczna :)Autor(ka): kabamaiga Czas publikacji: niedziela, 17 kwietnia 2011 20:54Opcje