Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
wódka 45% 1,5 litrów
cukier 1 kilogramówlistki i pędy
czrnej porzeczki 1 kilogramówWykonanie:Gęsiorek, wypełnić listkami i pędami
porzeczki oczywiście wymytymi i osuszonymi, zalać
wódką. Leżakować ma na słońcu 1 tydzień a później 3 tygodnie w cieniu. Przecedzić przez gazę i na każdy 1 litr dodać 1 łyżkę
soku z cytryny. Następnie przelać do tego samego ale czystego naczynia ciecz i szczelnie zakorkować , odstawić w ciemne miejsce. Pozostałe w gęsiorku listki zasypać
cukrem , pozostawić w ciepłym miejscu i ciągle mieszać. Później listki dodać do
wódki. Czym starsza tym lepsza można podawać po upływie 1 roku.Uwagi:Dobrze wpływa na trawienie. Jedna z najlepszych wytrawnych
wódek.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!
AlkoholeWinaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: