ßßß Cookit - przepis na Wytrawna wódka

Wytrawna wódka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
wódka 45% 1,5 litrów
cukier 1 kilogramów
listki i pędy czrnej porzeczki 1 kilogramów
Wykonanie:
Gęsiorek, wypełnić listkami i pędami porzeczki oczywiście wymytymi i osuszonymi, zalać wódką. Leżakować ma na słońcu 1 tydzień a później 3 tygodnie w cieniu. Przecedzić przez gazę i na każdy 1 litr dodać 1 łyżkę soku z cytryny. Następnie przelać do tego samego ale czystego naczynia ciecz i szczelnie zakorkować , odstawić w ciemne miejsce. Pozostałe w gęsiorku listki zasypać cukrem , pozostawić w ciepłym miejscu i ciągle mieszać. Później listki dodać do wódki. Czym starsza tym lepsza można podawać po upływie 1 roku.
Uwagi:
Dobrze wpływa na trawienie. Jedna z najlepszych wytrawnych wódek.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Alkohole
Wina
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4350/Wytrawna-wodka-