ßßß Cookit - przepis na Puree z zielonego groszku

Puree z zielonego groszku

nazwa

Wykonanie

Bardzo zielony dodatek do obiadu. Bardzo angielski i nadspodziewanie smaczny. Idealny, w sytuacji, gdy brak nam pomysłów na surówkę do obiadu, bo robi się to danie bardzo szybko. Groszek mrożony będzie równie dobry jak świeży. Robiłam puree z zielonego groszku pierwszy raz i nie ostatni, bo do domowego menu wchodzi na stałe.
250 g zielonego groszku (może być mrożony)
2 łyżki masła
sól do smaku
W rondlu zagotowujemy ok 500 ml osolonej wody, wrzucamy groszek i gotujemy kilka minut, aż groszek będzie miękki, ale nie zmieni koloru. Odcedzamy, przekładamy do naczynia, dodajemy masło i miksujemy na puree (można w malakserze)
Źródło:http://raspberriescream.blogspot.com/2013/06/puree-z-zielonego-groszku.html