Czyli "Spiegeleikuchen"....podzielone na kwadraty i oprószone makiem do złudzenia przypomina swojskie sadzone jajko.Lista zakupów na blachę o wymiarach 40 x 30 cmciasto:1 op. masła (250 g)200 g cukru125 ml soku z brzoskwiń (po odcedzeniu, z puszki)5 jajek1 op. proszku do pieczenia1 op. cukru waniliowego350 g mąkiszczypta solimasa budyniowa:1 op. budyniu waniliowego500 ml mleka100 g cukru400 g śmietany 20%+ 1 puszka brzoskwińBrzoskwinie odcedzić. Zachować 125 ml soku.Masło utrzeć z 200 g cukru na gładką masę. Dodać cukier waniliowy i wbić jajka. Utrzeć. Dodać mąkę, szczyptę soli, sok brzoskwiniowy i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie zmiksować na gładką masę.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto. Wyrównać górę. Piec ok. 25 min. w 180 st. do suchego patyczka i złotawobrązowego koloru. Wyjąć wystudzić.W tym czasie przygotować masę budyniową.Suchy budyń wymieszać ze 100 g cukru. Dodać kilka łyżek mleka i wymieszać. Resztę mleka zagotować. Dodać budyń. Cały czas mieszać i gotować, aż do uzyskania gęstej masy. Zdjąć z ognia i wystudzić. Dodać śmietanę i wszystko zmiksować.Na wystudzone ciasto rozłożyć równomiernie masę budyniową oraz połówki brzoskwiń.Przed podaniem można lekko posypać ziarenkami maku (nie miałam, więc do zdjęcia oprószyłam kawałek ciasta pieprzem).Ciasto schłodzić w lodówce.Smacznego życzy oliwek:)