ßßß Cookit - przepis na Bakłażany w jogurcie

Bakłażany w jogurcie

nazwa

Wykonanie

Pomysł zaczerpnęłam z palcelizac.gazeta.pl :) Bakłażany najlepiej smakują, kiedy odstawi się je na kilka godzin, aby smaki dobrze się przegryzły. Można jeść jako samodzielne danie, ale ja podałam je jako przystawkę do pieczonych udek.
Lista zakupów dla 2 osób:
1 bakłażan
1 gęsty jogurt naturalny
2 ząbki czosnku
olej, sól, pieprz, natka
Bakłażana pokroić na grube plastry, posolić i zostawić na sicie na ok.30 min. Po tym czasie plasterki opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i usmażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć.
Jogurt połączyć z czosnkiem, doprawić solą i pieprzem. Polać kawałki bakłażana. Przed podaniem udekorowac natką.
Smacznego życzy oliwek :)
Źródło:http://kulinarnyoliwek.blox.pl/2011/11/Baklazany-w-jogurcie.html