ßßß Cookit - przepis na Ciasto marchewkowe dla alergika

Ciasto marchewkowe dla alergika

nazwa

Wykonanie

Inspirowałam się przepisem ze strony ugotuj.to
Po moich lekkich modyfikacjach przepis wygląda tak:
Składniki:
1,5 szklanki mąki pszennej (może być orkiszowa)
1 szklanka cukru
0,5 opakowania cukru waniliowego
1 łyżeczka sody
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1,5 łyżeczki cynamonu
0,5 łyżeczki imbiru w proszku
1 szklanka startej marchewki (na drobnych oczkach)
3/4 szklanki wody
0,5 szklanki oleju roślinnego
1 łyżka octu
Wykonanie:
Wymieszać suche składniki, dodać startą marchew, dodać mokre składniki. Nastawić piekarnik na 180 °C i piec „do suchego patyczka” – u mnie było to nieco ponad godzinę. Posypać cukrem pudrem lub zrobić lukier.
Smacznego!
Źródło:http://blog.pasjemamy.pl/?p=548