Przepis nie mój, ale dostosowany do moich potrzeb.Oryginał znajdziecie tutajSkładniki:1/3 szklanki mąki z białego ryżu1/3 szklanki mąki z ryżu kleistego1/3 szklanki mąki z tapioki1/2 szklanki wiórków kokosowych1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego4 łyżeczki cukru trzcinowego2 jajka2 średnie jabłka1 łyżka oliwy z oliwekszczypta kurkumycukier puder do posypaniaolejkokosowy do smażeniawoda do rozrzedzenia masy (około 50 ml)Wykonanie:Zmiksować wszystkie składniki na gładką masę. Jabłka umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na grubych oczkach. Wymieszać dokładnie z masą.Na patelni rozpuścić około 1 łyżki olejukokosowego.Smażyć placuszki na rumiano z obu stron.Po usmażeniu położyć na chwilę na papierowym ręczniki, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.Podawać posypane cukrem pudrem, posmarowane dżemem lub ze świeżymi owocami.Smacznego!