Wykonanie
Przepis na tę zupę pochodzi z gazety „Naj” – wydanie z 2006 roku. Przepis podany był jako cudowny środek odchudzający :-)))) Podobno wystarczy jeść tę zupę 2
razy dziennie i powinno się chudnąc 😉 Oczywiście w takie cuda nie wierzę – a wiem co mówię bo odchudzam się od zawsze. Nie zmienia to faktu, że zupa jest pyszna i zdrowa!
Składniki :2 litry
wody80 dag pokrojonych w paski
filetów z piersi kurczakaząbek
czosnku35 dag
marchwi50 dag
brokułu50 dag
cukinii40 dag
fasoli szparagowej30 dag
paprykiWykonanie :
Pierś z kurczaka pokrojoną w paski wrzucić do
wody, gotować ok 15 minut, dodać ząbek
czosnku podsmazony na łyżeczce
oliwy, pokrojone warzywa. Gotować około 10 minut. Przyprawić do smaku
solą,
pieprzem i świeżą
bazylią (ja dodaję
koperek dodatkowo).