ßßß
cytuję:Składniki :2 i 1/2 szkl mąki tortowej2/3 szkl wiórków kokosowych1/2 szkl cukru2 łyżki cukru z wanilią1 i 1/2 łyżeczki pr. do pieczenia2 jajka125g masła1/2 szkl słodkiej śmietanki /lub mleka12 ładnych truskawekWykonanie :Truskawki wymyć, obrać z szypułek i osuszyć. Masło stopić i ostudzić. Do jednej miski wlać śmietankę i jajka . Ubić rózgą do połączenia składników i dodać stopione masło. Wymieszać. Do drugiej miski wsypać mąkę i resztę suchych składników, wymieszać. Połączyć zawartość obu misek i łyżką wymieszać. Nakładać porcje ciasta do formy mufinowej wyłożonej papilotkami. Na środku każdej wcisnąć delikatnie truskawkę szypułką (a raczej miejscem po niej) do góry. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180stC na 25-30 minut. Wyjąć na kratkę i ostudzić.*właśnie usunęłam poprzedni wpis zamiast edytować. Tych którzy zamieścili komentarze pod poprzednim przepraszam.
