Wykonanie
Może nie wiecie, ale stale staram się dbać o linię i jeść jak najlepiej. Niestety jak każdy mam swoje małe grzeszki i pokusy, a największa z nich to ciasto do popołudniowej herbaty/kawy.Jeśli o ciasta chodzi z kolei to najulubieńsze z nich to kruche z
budyniem i
owocami. Wstyd się przyznać, że dotychczas jadałam takie kupne... Ale dziś postanowiłam to zmienić i po raz pierwszy przygotować ten przysmak. Wyszło na prawdę super, więc szczerze polecam :)
Potrzebne Ci będą:ok 250g
mąki125g
masła65g
cukrujajkoZ podanych składników szybko zagniatamy kruche ciasto. Wykładamy formę papierem do pieczenia, wylepiamy
ciastem i pieczemy ok 20 minut w 200 stopniach - aż będzie złote i całkiem upieczone.opakowanie budyniu
waniliowego lub
śmietankowego375 ml
mlekaok 125g
masłacukier puder do smaku
Budyń rozpuszczamy w szklance
wody (jeśli nie słodzony to dodajemy też
cukier) i przygotowujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu - w podanej przeze mnie ilości
mleka, bo ma być bardziej gęsty.Gdy gotowy
budyń przestygnie miksujemy go z
masłem i ewentualnie
cukrem pudrem do smaku.Wykładamy na upieczony spód.
TRUSKAWKI!Na wierzchu masy budyniowej układamy ciasno połówki
truskawek.Smacznego!