Wykonanie
W tamtym roku zrobiłam dla córeczki
lody owocowe ze szczyptą
imbiru. Teraz postanowiłam poeksperymentować i zmodyfikować przepis – eksperyment się powiódł zważywszy na fakt, że córeczka pochłonęła pierwszą porcję i poprosiła o kolejnąPolecam również
lody Daim.
Składniki :450g
bananów50 g
cukru brązowego200ml źródlanej
wody (dałam
wodę mineralną)skórka otarta z 1
cytryny (dobrze wyszorowanej i sparzonej)sok z 1/2
cytrynysok z 1/2
limonki (można zamiast niego użyć tylko
soku z cytryny)300g
serka homogenizowanego (u mnie był to
serek o smaku
waniliowym)do połowy masy dodałam odrobinę
cynamonu.Wykonanie :Miksujemy ze sobą wszystkie składniki w blenderze. Nalewamy do foremek na
lody (prawie do pełna) i mrozimy w zamrażalniku minimum przez 5 godz.