ßßß
Na 12 babeczek:1 1/2 szklanki mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1 szklanka cukru80 g roztopionego masła2 jajka1 duży banan1/2 szklanki jagód1/2 szklanki mlekaLukier:150 g miękkiego masła250 g cukru pudru
Mąkę przesiać.Banana drobno pokroić.Roztopione masło ostudzić.Połączyć wszystkie składniki na babeczki i bardzo dokładnie wymieszać.Foremki do muffin, wyłożone papilotkami napełnić do 3/4 wysokości.Piec ok 30 - 35 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni.Ostudzić.Cukier puder przesiać, dodać drobno pokrojone miękkie masło. Utrzeć razem na gładką masę.(Ja dodałam organiczne barwniki dla podrasowania koloru).Przełożyć do rękawa cukierniczego i ozdobić ostygnięte babeczki.Jeśli masa jest zbyt miękka można włożyć babeczki na kilka minut do lodówki.Smacznego!