Wykonanie
Niech żyje lenistwo!Dzięki niemu w ramach szybkiego eksperymentu zrobiłam te rogaliki i poznałam ten pyszny smak. Kiedyś próbowałam zrobić i upiec od a do z
croissanty, ale niestety nie podołałam. Obiecuję sobie, że spróbuję jeszcze raz, ale muszę
mieć czas. Tym razem posłużyłam się substytutem w postaci gotowego
ciasta francuskiego. Niedawno zrobiłam z niego
ciastka francuskie z
serkiem waniliowym i
brzoskwiniami . Pokombinowałam i powstały te rogaliki. Moim zdaniem lepsze niż powyższy przepis. Oczywiście zamiast wykrawać rogaliki można również wycinać kwadraty, trójkąty i sklejać je razem po nadzianiu. Błyskawiczne przygotowanie – dobry przepis żeby komuś z samego rana zrobić miłą niespodziankę 😉
Składniki :Gotowe
ciasto francuskie,Nutella,
cynamon,
białko kurze,
cukier.Wykonanie : z rozmrożonego
ciasta francuskiego wycinac trójkąty. Na każdym rozsmarować warstwę roztrzepanego
białka, posypać
cynamonem, u podstawy nałożyć łyżeczkę nutelli i zwinąć. Położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować ponownie
białkiem i posypac
cukrem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 st C. około 15-20 minut.