ßßß
 
            
         Dla 6 osób:2 opakowania galaretki (ja użyłam truskawkowej)1 puszka słodzonego, zagęszczonego mleka200 ml śmietanki 30 %Galaretkę rozpuścić według instrukcji na opakowaniu i ostudzić. Do zimnej (ale nie stężałej!) galaretki dolać mleko i bardzo dokładnie wymieszać. Przelać do szklanek, wstawić do lodówki na 2 godziny.Galaretkę podawać z ubitą śmietanką. Pyszna!!
Dla 6 osób:2 opakowania galaretki (ja użyłam truskawkowej)1 puszka słodzonego, zagęszczonego mleka200 ml śmietanki 30 %Galaretkę rozpuścić według instrukcji na opakowaniu i ostudzić. Do zimnej (ale nie stężałej!) galaretki dolać mleko i bardzo dokładnie wymieszać. Przelać do szklanek, wstawić do lodówki na 2 godziny.Galaretkę podawać z ubitą śmietanką. Pyszna!!