ßßß
Czas przygotowania: 10minutPrzez Marzena 26 czerwca 2013SkładnikiCZĘŚĆ TRUSKAWKOWAtruskawki - 3-4 szklankizmielone migdały - 2 łyżkiszałwia hiszpańska (nasiona chia) - 1/4 szklankisok z cytryny - do smakumiód - 2 łyżeczki (lub więcej)mleko migdałowe - 1/2 szklankiCZĘŚĆszałwia hiszpańska (nasiona chia) - 1/4 szklankimleko roślinne (użylam migdałowego) - 2 szklankizmielone migdały - 2 łyżkikarob - 2 łyżki (można więcej)sól - szczyptaInstrukcjeCZĘŚĆ TRUSKAWKOWAWszystkie składniki miksujemy w blenderze, wylewamy do naczynia i wkładamy do lodówki. Masa powinna zgęstnieć po ok. 2 godzinach. Można też wstawić do lodówki na całą na noc.CZĘŚĆ "CZEKOLADOWA"Wszystkie składniki miksujemy w blenderze, wylewamy do naczynia i wkładamy do lodówki. Masa powinna zgęstnieć po ok. 2 godzinach. Można też wstawić do lodówki na całą na noc.Możemy podawać dwie warstwy lub osobno. Deser jest bardzo smaczny podany z owocami.