Wykonanie
poniedziałek, 16 Lipiec 2012, autor: blue_megi, 4 Komentarzy »Proste w przygotowaniu, smaczne i efektownie wyglądające. Teraz w sezonie
pomidory są aromatyczne i pyszne, więc wykorzystujmy je jak najczęściej. Faszerowane są świetnym pomysłem na przekąskę dla gości czy ciepłą kolację we dwoje.Składniki:3 duże
pomidorypół szklanki
tartej bułki1 ząbek
czosnku1/4 szklanki drobno posiekanych świeżych liści
bazyliiświeżo zmielony
czarny pieprzpół szklanki startego
parmezanu1/4 szklanki
oliwy z oliwekPomidorom odcinamy górne części i wydrążamy środki. W misce mieszamy
bułkę,
czosnek,
bazylię, odrobinę
pieprzu,
parmezan i
oliwę. Nadziewamy
pomidory przygotowanym farszem, przykrywamy odciętymi częściami i zapiekamy przez 30 minut.